Въоръжен грабеж извърши служител на синята зона в Кърджали. Грабежът е

...
Въоръжен грабеж извърши служител на синята зона в Кърджали. Грабежът е
Коментари Харесай

Служител на синята зона обра с оръжие магазин в Кърджали

Въоръжен обир извърши чиновник на синята зона в Кърджали. 

Грабежът е станал в 1:00 часа след среднощ, а 20 минути по-късно причинителят е арестуван в опит да избяга от града.

Маскиран и въоръжен с газов револвер, мъжът влиза в комерсиалния обект, тъкмо преди продавачката да затвори, описа нейна колежка пред bTV.

“Влезнал вътре, тя помислила, че е клиент и щяла да каже, че затваря. Tой обаче декларирал, че това е грабеж. В началото си е мислела, че е подбив и не се е изплашила, само че след това се е панирала. Натиснала е паник бутона и е позвънила на телефон 112 ", описа Галина Терзиева.

С оборота от 450 лв., мъжът се качил в такси в опит да избяга, само че полицията към този момент била завардила изходите на града. Мъжът е арестуван минути след грабежа.

„ В лицето са открити газов револвер и маска, с която е направил обира. Мъжът е с психологично заболяване. Съдебнопсихиатрична експертиза ще покаже дали може да носи наказателна отговорност. Проверката е посочила, че той е притежател на газовия револвер “, разяснява Никола Палахутев, шеф на полицията в Кърджали.

„ Няма прийом, в случай че има данни, че деецът е психологично болен или пък е осъждан, да му бъде отнето оръжието “, уточни Петя Чотрова, зам.-районен прокурор на Кърджали.

Мъжът работи към " синята зона " в Кърджали на изпитателен период от два месеца. След осъщественото от него, към този момент е уволнен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР